Musical Stúdió

Stúdiónk 1995-ben alakult a XI. kerületi Petőfi Sándor Általános Iskola és Gimnázium diákjaiból. Azóta már Budapest számos iskolájából, egyetemeiről, főiskoláiról tartoznak a stúdió társulatába, tagjaink száma közel 100 fő.

Elsőként a MÁRIA EVANGÉLIUMA c. rockoperát - a teljes darabot 1996-ban mutattuk be - vittük színre. A romániai ősbemutató is a mi nevünkhöz fűződik, hiszen elsőként tőlünk láthatta a közönség a darabot a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház színpadán.

Öt éve játsszuk a VALAHOL EURÓPÁBAN c. musicalt, mellyel többek között erdélyi túrnénk során a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban, Csíkszeredán, Székelyudvarhelyen szerepeltünk. Ennek a musicalnek az erdélyi ősbemutatója, - ami 2001-ben volt a Nagyváradi Nemzeti Színházban - és 2003-ban a kárpátaljai ősbemutatója is a stúdió nevéhez kapcsolható.

A darabot 2004. nyarán felújítottuk, és a Lakner bácsi gyermekszínházával, valamint az Operett Színház színészeivel karöltve (Szinetár Dóra, Dolhai Attila, Jantyik Csaba) a Városmajori Szabadtéri Színpadon vittük ismét színre Somogyi Szilárd rendezésében. A nagy sikerre való tekintettel 2005-ben újból láthatta a közönség a Városmajorban, immár az előző évadban még másodszereposztásban játszó Bálint Ádám és Vágó Zsuzsi főszereplésével. Az Egyenruhás szerepét Forgács Péter alakította.

2004-ben készült el a külön a stúdió számára írt új musical SZABÓ MAGDA: ÁLARCOSBÁL című regénye alapján. Az ősbemutató 2004. decemberében volt. Az írónőnek annyira tetszett előadásunk, hogy - annak ellenére, hogy rengetegen kérték tőle, és senkinek sem engedélyezte megzenésíteni az Abigél című regényét - megkaptuk az engedélyt az Abigél színpadraállítására is.

Gyakran játszunk musical-összeállításokat, melyekben a magyar és a külföldi musical-irodalom legszebb dalait, táncait adjuk elő.

Sok vidéki előadás mellett (pl. Keszthely: Balaton Színház - bérletes előadások, Siófok: Dél Balatoni Kulturális Központ - bérletes előadások, Rétság: Művelődési Központ - vidéki bemutató színház, Balatonszemesi Színházi Nyár, Hajdúnánás, Hollókő stb.) Budapesten a Fővárosi Művelődési Házban játszunk rendszeresen, nyaranta a Városmajori Szabadtéri Színpadon láthatja a stúdió tagjait a közönség.

A stúdió vezetője : Bősze Sándorné