Egészségnap
2019. február 8-án zajlott nálunk az Egészségnap.
Ezen a napon a helyes táplálkozás és a testmozgás fontosságával foglalkoztak a tanulók. Az alsó tagozatos osztályokban egyéni feladatokat hajtottak végre, pl. az otthonról hozott zöldségekből szendvicseket, salátákat készítettek, illetve mindkét tagozaton előadásokat hallgattak meg a gyerekek.
Az előadások témái a következők voltak:
- Szabó Szilvia (védőnő): Egészségvédelem mindennap
- Henn Renáta (gyógytestnevelő): Helyes testtartás, hogyan gyógyít a torna?
- Rácz Edina (dietetikus): Miből? Mennyit? Miért? Táplálkozzunk okosan!
- Halmosné Erős Anikó (szülő): A cukorbetegség okai és kezelése
1.a
Az osztály az egészségnapon mellőzte a cukros, csokis tízórait, helyette a szülők egészséges ételeket küldtek: zöldség-gyümölcs saláta, zöldségmártogatósok humusz és avokádó krémmel, préselt gyümölcslevekkel. Sokat beszélgettünk az egészségről, és a reggeli torna sem maradt el.
3.a Gyümölcsöző matematika óra
Az egészségnapra sok-sok gyümölcsöt hoztak a gyerekek, amiből gyümölcssalátát szerettek volna készíteni. Matematika órán minden csoport lemérte a különböző gyümölcstípusok egy-egy darabját. Grafikont készítettek, amelyen jelölték a gyümölcstípusokat és azt, hogy melyikből hány darabot hoztak összesen. Ez után a mérések eredményeit megbeszélve eldöntötték, hogy egy-egy gyümölcs esetében hány grammal számolnak, majd kiszámolták az összes mennyiséget. Jó móka volt!
4.a
Szinte még ki sem hevertük a farsangi dínom-dánomot, s máris készültünk az egészségnapra. Ma a zöldségé, gyümölcsé volt a főszerep. A gyerekek a rengeteg alapanyagból szebbnél szebb, és finom szendvicseket készítettek. Láthatóan ennek elfogyasztása is okozott akkora örömet, mint a fánkevő verseny!
4.b
A 4.b szerint a világ.